Oblečte děti na léto do mušelínové kolekce

Lehký a prodyšný mušelín je látka, která má velmi dlouhou tradici výroby. Je oblíbeným materiálem už po tisíciletí a v poslední době jde opět do módy. Jeho vlastnosti z něj dělají ideální volbu, pokud vybíráte, do čeho děti v létě obléci. Když spojíte skvělé vlastnosti mušelínu s nádhernými letními barvami a praktickým, pohodlným střihem dostanete přesně to, co jsme pro vás v Emiimio připravili: nádhernou mušelínovou kolekci letního oblečení, ve které je novinkou 2024 letní mušelínové pončo. 

 

Mušelín: ceněná látka s širokým využitím 

Historie této praktické a všestranné textilie sahá až do starověké antiky. Tehdy byl velmi ceněnou komoditou, stejně jako koření nebo drahé kovy a kameny. Dokonce o této látce psal Marco Polo ve své knize již v 13. století! A v jeho domovině v Bangladéši ve městě Dháka se koná festival mušelínu. Oslavuje schopnosti orientálních tkalců a řemeslníků, které byly a jsou dodnes pozoruhodné.

Možná se to nezdá, ale mušelín je látkou, která je v módě opakovaně a tvoří v návrhářských dílnách stálici po několik staletí. Návrháři si na něm dokonce zkoušeli střihy, aby špatným odhadem nezničili mnohem dražší látky. Různé druhy mušelínu také používají lidé napříč řadou oborů. Je nepostradatelný v nemocnicích ve formě gázy a obvazů. V kuchyni ho využijete jako filtr při výrobě šťáv i domácích sýrů. Ve 20. století se stal základem pro tvorbu kulis pro film i divadlo.

Lehkost, jemnost a prodyšnost jsou na léto ideální 

Mušelín, který používáme u nás v Emiimio je vyroben s ohledem na naši přírodu. Jedná se o 100% bavlnu, ale to, co z ní dělá tak skvělou látku, je způsob výroby. Jednotlivá vlákna jsou uhlazená speciálním způsobem a následně utkána do dvouvrstvé látky spojené neviditelnými stehy. Proto mušelín vyniká svou pevností a odolností, je jemný na dotek, prodyšný a neprůsvitný. Je také savý, pohodlný a přesto vzdušný, ideální na teplé letní dny. Samozřejmostí je u nás certifikace ÖKO-TEX Standard 100, třída 1 pro děti do 3 let.

Zpět do obchodu