Oblečte děti na léto do mušelínové kolekce

Oblečte děti na léto do mušelínové kolekce

Lehký a prodyšný mušelín je látka, která má velmi dlouhou tradici výroby. Je oblíbeným materiálem už po tisíciletí a v poslední době jde opět do módy. Jeho vlastnosti z něj dělají ideální volbu, pokud vybíráte, do čeho děti v létě obléci. Když spojíte skvělé vlastnosti mušelínu s nádhernými letními barvami a praktickým, pohodlným střihem dostanete přesně to, co jsme pro vás v Emiimio připravili jako novinku: nádhernou mušelínovou kolekci letního oblečení.

 

Mušelínová kolekce Emiimio

 

Příběh Emiimio jsme vám vyprávěli již v několika článcích na blogu. Ten poslední byl o otevření Showroomu, abyste si mohli všechny naše vzory, látky a střihy okoukat, osahat i vyzkoušet. Ani s mušelínovou kolekcí to není jiné. Kromě e-shopu ji také najdete v prodejně v Nové Pace.

 

Mušelín je velmi ceněnou látkou už od starověku

Historie této praktické a všestranné textilie sahá až do starověké antiky. Tehdy byl velmi ceněnou komoditou, stejně jako koření nebo drahé kovy a kameny. Dokonce o této látce později psal Marco Polo ve své knize Milion. V roce 2016 se v jeho domovině v Bangladéši ve městě Dháka dokonce konal festival mušelínu. Oslavoval schopnosti orientálních tkalců a řemeslníků, které byly a jsou dodnes pozoruhodné.

 

Bavlněný mušelín má opravdu široké využití

Možná se to nezdá, ale mušelín je látkou, která je v módě opakovaně a tvoří v současných i minulých návrhářských dílnách stálici po několik staletí. Návrháři si na něm dokonce zkoušeli střihy, aby špatným odhadem nezničili mnohem dražší látky. Různé druhy mušelínu také používají lidé napříč řadou oborů. Je nepostradatelný v nemocnicích ve formě gázy a obvazů. V kuchyni ho využijete jako filtr při výrobě šťáv i domácích sýrů. Ve 20. století se stal základem pro tvorbu kulis pro film i divadlo. 

 

Lehkost, jemnost a prodyšnost jsou na léto ideální

Mušelín, který používáme u nás v Emiimio je vyroben s ohledem na naši přírodu. Jedná se o 100% bavlnu, ale to, co z ní dělá tak skvělou látku, je způsob výroby. Jednotlivá vlákna jsou uhlazená speciálním způsobem a následně utkána do dvouvrstvé látky spojené neviditelnými stehy. Proto mušelín vyniká svou pevností a odolností, je jemný na dotek, prodyšný a neprůsvitný. Je také savý, pohodlný a přesto vzdušný, ideální na teplé letní dny. Samozřejmostí je u nás certifikace ÖKO-TEX Standard 100, třída 1 pro děti do 3 let.

 

Hořčicový mušelín

 

Péči o mušelín ocení především maminky

Jedná se o bavlnu. Oblečení z mušelínu tedy můžete prát v pračce na nízké otáčky až na 40 °C. Rozhodně není dobré ho sušit v sušičce, rád se sráží, nebo chemicky čistit či bělit. Už samotná textura látky dělá zmačkaný efekt, takže to nemusíte vůbec žehlit. Ovšem pokud na tom trváte, zkuste ho jen opatrně žehličkou vyhladit.

 

Vybavte své děti na léto a oblékněte je do mušelínu s Emiimio

Pro holčičky jsme nachystaly krásné sukýnky a pro kluky kraťasy – obojí s elastickými kšandami, aby nikomu nic nepadalo. V létě nesmí chybět ani overaly, které u dětí zavážete na ramínkách a rychle je tím pádem v případě potřeby svléknete. Bez pokrývky hlavy to za slunečného letního dne nejde, obzvlášť ne u dětí. Pro ně máme nachystané šátky s kšiltem ve 3 velikostech. Princezny jistě ocení pohodlné čelenky s mašličkou, která ladí s ostatním oblečením. A pro úplně nejmenší máme mušelínové slintáčky. Jsou lehké, prodyšné a přesto savé. Ideální na období, kdy se dětičkám prořezávají zoubky a slintají doslova jak bernardýni.

 

Mušelínová kolekce Emiimio

 

Barvám mušelínu v Emiimio vládne karamelová

Nepřeberné množství karamelových a hnědých odstínů se prolíná celou tvorbou Emiimio. Mušelínové kolekci však karamelová vévodí. Všechny barevné kombinace této kolekce jsou sladěné tak, abyste nemohli sáhnout vedle. Je jedno, která barva nebo vzor se vám bude líbit nejvíce, v mušelínu udělají vaše děti parádu ve všech barvách.

 

Tým Emiimio tvoří mámy. Chápeme jedinečnost každého miminka a sny každé maminky. Záleží nám na tom, abyste se u nás cítili dobře a rádi se k nám vraceli. Když vám něco vrtá hlavou, napište nám na e-mail info@emiimio.cz a také sledujte náš Facebook i Instagram.

 

Aby vám neutekl žádný nový článek, přihlaste se k odběru Newsletteru na našem webu a my vám dáme o novém článku vždy vědět e-mailem.

 

S respektem k vám i vašemu miminku

Romana a tým Emiimio

Zpět do obchodu