Jak obléct děti do zimy

Zima se nevzdává, ba spíš se teprve začala pořádně ukazovat. Děti dovádějí ve sněhu, bobují, sáňkují a spotřeba teplého oblečení stoupá. Vždycky je nutné nechat nějaké usušit, když se venku namočí, vyprat a nebo prostě jen vyměnit za vhodnější. S hrůzou koukáte do skříně a zjišťujete, že těm svým pokladům najednou nemáte co dát na sebe? Nakoukněte do výprodeje na Emiimio a pořiďte parádní a kvalitní kousky na tuhle i příští zimu.

Kvalitní materiál je na zimu nezbytný

Pokud jste si doteď mysleli, že Emiimio šije jen výbavičky a doplňky pro miminka, pak vám možná vykouzlíme úsměv na tváři. Obecně milujeme materiály, které vydrží i mechanické opotřebení dětmi, zároveň jsou kvalitní a certifikované pro děti do 3 let. Mezi našimi nejčastěji používanými materiály tak najdete čistou bavlnu, ale také mušelín, softshell, hřejivý fleece nebo teplého bio bavlněného beránka.

 

Návrh bez názvu-3

Foto: Lukáš Marhoul

Emiimio vybaví vaše děti teplým oblečením na zimu

Lyžařskou bundu byste u nás hledali marně, ale zato vyteplené softshellové kalhoty na podzim i zimu nebo léty prověřený střih ušanky s beránkem u nás zakoupíte běžně. Vaše děti nezastaví vítr, husté sněžení ani hodiny strávené bobováním a kuličkováním. Velikou slabinou všech zimních úborů jsou rukavice. Pro vaše nejmenší i větší děti šijeme měkoučké a přesto teplé nákrčníky i rukavičky do kočárku nebo nosítka.

Jak nejlépe obléct děti na zimní radovánky?

Všude se dočtete, že nejdůležitější je vrstvení a my s tím můžeme jen souhlasit. Miminka nabalte více, než předškolní děti. I do kočárků a fusaků patří teplé capáčky, rukavičky a čepice. Pod vrchní kabátek nebo kombinézu můžete miminkům obléci teploučký overal s praktickým zapínáním na zip. U větších dětí je třeba dbát na nepromokavou vrstvu v podobě kvalitní zimní bundy a kalhot nebo kombinézy, stejně tak jsou ale podstatné zateplené a protiskluzové boty. U dětí je také vždy třeba kontrolovat tělesnou teplotu, protože při větším pohybu se snadno zpotí nebo naopak rychle vystydnou, pokud se během zimních radovánek zastaví. Nejlepším místem, jak teplotu jednoduše zkontrolovat je sáhnout dítěti na zátylek. Měl by být teplý, ale ne zpocený ani studený.

DSC_5222

Pečujte v zimě také o jemnou dětskou pokožku

Přesto, že to děti často nesnáší moc dobře, je třeba před mrazem chránit i jemnou dětskou pokožku. Na rukách a částečně v obličeji vám s tím pomohou rukavice, nákrčníky, šály a čepice. Nic ale nenahradí ochranu a promašťování pokožky pomocí ochranných zimních krémů. V případě mrazu je velmi důležité myslet na to, že krémy nesmí obsahovat příliš vody, která může právě za nepříznivého počasí způsobit poškození pokožky.

Pohodlí, kvalitní materiály a hromada srandy

Obléct děti na zimu není žádná věda. Jen je třeba myslet na to, že musíte mít v zásobě dostatek náhradních bot, kalhot, rukavic, čepic i bund. Pak už nemůže děti ani rodiče od zimních radovánek nic odradit. Užijte si zbytek zimy v dobré náladě a v blízkosti vašich přátel i rodiny. Možná vás u toho bude provázet i kousek z dílny Emiimo.

Návrh bez názvu (26)

 

Tým Emiimio tvoří mámy. Chápeme jedinečnost každého miminka a sny každé maminky. Záleží nám na tom, abyste se u nás cítili dobře a rádi se k nám vraceli. Když vám něco vrtá hlavou, napište nám na e-mail info@emiimio.cz a také sledujte náš Facebook i Instagram.

 

Aby vám neutekl žádný nový článek, přihlaste se k odběru Newsletteru níže na našem webu a my vám dáme o novém článku vždy vědět e-mailem.

 

S respektem k vám i vašemu miminku
Romana a tým Emiimio

Zpět do obchodu