Vyberte si správnou zavinovačku do základní výbavy pro miminko

Vybrat ideální zavinovačku není vůbec těžké. Jen potřebujete vědět několik důležitých a základních informací. Také se rozhodnout jaké priority budete u výběru zavinovačky upřednostňovat. No a nakonec vás čeká vybrat ta nejkrásnější barevná kombinace. V Emiimio na vás čekají zavinovačky péřové, rychlozavinovačky i zavinovačky na šněrování. Vzorů a barev máme opravdu hodně. Tak se pohodlně usaďte a jdeme na to.

Zavinovačka je jen jednou částí z nepostradatelných věcí ve výbavičce pro miminko. V minulém článku jsme se věnovali kojení a k němu patří minimálně v prvních měsících neodmyslitelně i kojicí polštář pro zajištění většího pohodlí maminek i miminek. 

 

10 

Tři druhy zavinovaček od Emiimio
 
U nás najdete 3 druhy maminkami nejčastěji používaných zavinovaček:

Proč je tak důležité používat zavinovačky u novorozených miminek

Když se miminko narodí ze stísněného prostředí maminčina bříška na svět, je pro něj velký, studený a plný neznámých vjemů. Zavinovačka mu zajistí přirozené prostředí, kde se cítí pohodlně a bezpečně minimálně pár týdnů, spíš měsíců, po narození. Zavinutí i s ručičkami navíc u miminka tlumí tzv. Moroův reflex. Je to nenadálý symetrický pohyb ručiček, kterým ale dokáže miminko samo sebe vzbudit ze spánku. Zavinutím ručiček do zavinovačky dokážete tomuto buzení předejít. Novorozenci ještě nemají dokonale vyvinutou termoregulaci, proto u nich nahmatáte studené ručičky a nožičky častěji než u větších dětí. Zavinovačka jim poskytne pocit tepla, který v děloze obstarávala maminka. Když dáváte někomu do náruče novorozené miminko, pomůže zavinovačka usnadnit chování, přesto je ale vždy nutné hlídat správné postavení hlavičky.

Do rychlozavinovačky od Emiimio zavinete miminko raz dva

Je to jednoduché. Zapínání této zavinovačky je na širokou stuhu, která se omotá kolem zavinutého miminka a zaváže na mašličku. Vypadá to krásně a navíc miminko pěkně udrží v teple, aniž by se sama rozdělávala. Když budete později potřebovat zavinovačku rozdělat, nevzbudíte miminko šustěním suchého zipu, jako je tomu u většiny jiných rychlozavinovaček. Tvar střihu je čtverec 75×75 cm s kulatými rohy. Výplň tvoří hypoalergenní polyesterové duté vlákno. Doporučujeme mít ve výbavičce alespoň jednu rychlozavinovačku pro rychlé domácí zavinutí a snadné chování miminka.

21_1

RYCHLOZAVINOVAČKY

 

V péřové zavinovačce se bude princům a princeznám spát jako na obláčku

Péřová zavinovačka byla oblíbená už u našich babiček a teď zažívá nový boom. Díky svým vlastnostem je pro miminka ideální. Krásně se do ní "zaboří" a přitom udržuje jejich tělo v ideální poloze. Zajišťuje rovné postavení páteře a je také vhodná pro miminka, která mají tendenci ke slehnutí hlavičky na jednu stranu. Miminko se do ní krásně zachumlá a tím má pocit bezpečí, stejně jako v bříšku. Péřové zavinovačky šijeme ve 2 rozměrech 80×80 cm a MAXI 100×100 cm a plníme je ručně draným husím peřím v poměru 80 % draného peří a 20 % prachového peří.

Emiimio 2022 - web (38)_1

PÉŘOVÉ ZAVINOVAČKY

Péče o péřovou zavinovačku od Emiimio

Husí peří je unikátní materiál, který pomáhá termoregulaci miminka. V zimě hřeje a v létě chladí. Bohužel není tolik oblíbený, protože si lidé dříve mysleli, že by se kvůli peří mohla objevit alergie. Pravdou ale je, že alergie na peří je velmi vzácná. Mnohem častěji se ukáže alergie na prach a roztoče. Dnes jsou navíc možnosti údržby čistoty na úplně jiné úrovni než v době, kdy byli současní rodiče miminky. Péřovou zavinovačku stačí naklepávat, větrat, dávat vysušit na prudké slunce a v zimě na mráz. Doporučujeme také používat náhradní povlak a v případě znečištění ho vyměnit za čistý.

Léty prověřená klasika nemůže chybět: Šněrovací zavinovačka

Kojeneckou zavinovačku používaly už naše prababičky. Po ruce měly neustále právě onu zavinovačku na šněrování. Zavinovačku šijeme v rozměru 75×75 cm a výplň tvoří hypoalergenní polyesterové duté vlákno, které miminko spolehlivě zahřeje. Zavazování tvoří 3 stuhy, které bezpečně a příjemně obepínají miminko od ramen až k patě. Díky tomu je pěkně v teplíčku, bezpečí, klidný spánek neukončí ani Moroův reflex a navíc se v této zavinovačce miminko krásně chová.

 S Patou - web (53)_1

ZAVINOVAČKY NA ŠNĚROVÁNÍ

Jak pečovat o zavinovačky od Emiimio

Všechny naše zavinovačky mají pratelný potah ze 100% bavlny, která má atesty na výrobky pro děti do 3 let. V případě ušpinění ho tak vyměníte za čistý a ten zašpiněný jednoduše vyperete při 30 °C na jemný prací program s nízkými otáčkami. Sušit v sušičce žádnou z částí zavinovačky nedoporučujeme, mohlo by dojít k jejímu sražení a například potah na zavinovačku by mohl být menší než samotná zavinovačka. Vyprané zavinovačky pěkně rozložte na sušák a nechte na vzduchu postupně uschnout. Lehké žehlení není úplně zapovězeno, ale zvolte spíše přejetí párou a ani netlačte, aby se výplň zavinovačky nespálila. Nejlepší je skvrnám předcházet, proto vždy pod hlavičku miminka složte čistou plenku. Mimochodem o tom, jak se starat o výbavičku od Emiimio jsme psali v jednom z dřívějších článků.

Co když miminko ze zavinovačky od Emiimio vyroste?

Vaše zlatíčko poroste rychleji, než byste vůbec chtěli, přesto zavinovačku oceníte hned po narození, pár měsíců po něm a možná i na první roky. Zavinovat miminko budete určitě první 4 měsíce, na spánek pravděpodobně i déle, i když už nebudete vázat zavinovačku tak na těsno. Až ze s ní začne odkopávat a dokonce z ní vylézat, bude už zavinování skoro konec. Přesto ji využijete i nadále. Hodí se jako přikrývka do postýlky na spaní, především ta péřová a navíc si k ní u nás v Emiimio můžete ve stejné designu dokoupit i polštářek a mít tak peřinku a deku v jednom stylu. I další zavinovačky využijete jako deky do postýlky nebo do kočárku. Když zrovna nebude v kurzu na spaní, můžete ji používat jako teplou podložku na hraní.

S Patou - web (14)_1

Co o zavinovačkách říci závěrem?

Jsou to léty prověření pomocníci, a to i když nejste jejich velký příznivec. Nemusíte své miminko vázat pevně, ale udržet ho v teple a pohodě bude vaším velkým úkolem na doma i na procházky. Jakákoliv zavinovačka vám také usnadní sžívání s miminkem v prvních dnech i týdnech. A pak ji můžete používat zase jinak. Navíc si u nás zajisté vyberete z krásných vzorů a barev a můžete tak nachystat miminku stylový pokojíček a pohodlné spaní. Protože zavinovačka bude to nejčastější, co z vašeho miminka návštěva uvidí.

 

CHCI SI PROHLÉDNOUT ZAVINOVAČKY

 

 

Tým Emiimio tvoří mámy. Chápeme jedinečnost každého miminka a sny každé maminky. Záleží nám na tom, abyste se u nás cítili dobře a rádi se k nám vraceli. Když vám něco vrtá hlavou, napište nám na e-mail info@emiimio.cz a také sledujte náš Facebook i Instagram.

 

Aby vám neutekl žádný nový článek, přihlaste se k odběru Newsletteru na našem webu a my vám dáme o novém článku vždy vědět e-mailem.

 

S respektem k vám i vašemu miminku

Romana a tým Emiimio

Zpět do obchodu