Péřová zavinovačka na léto i zimu

Péřové zavinovačky byly rodiči dlouho opomíjené, protože jejich pověst nebyla valná, i když naše babičky prakticky jiné zavinovačky neznaly a nepoužívaly. Projeví se zrovna u vašeho miminka alergie na peří? A nebude v ní letnímu miminku moc teplo? S péřovými zavinovačkami je spojena řada nepravd a s vývojem nových materiálů je z hledáčku rodičů moderní zavinovačky vytlačily. Teď ovšem nastává jejich úsvit. I my v Emiimio se snažíme návrat péřových zavinovaček podpořit.

Možná ještě nejste rozhodnutí, jaký typ zavinovačky nakonec vyberete. V rozhodování vám jistě pomůže přehled zavinovaček, které v Emiimio šijeme ručně. Najdete u nás rychlozavinovačky, zavinovačky na šněrování i péřové zavinovačky.

V článku se o každé z nich dozvíte její pro i proti.

 Návrh bez názvu (34) (1)

Alergie na peří nevzniká používáním péřové zavinovačky

Dřív i dnes je obvyklým argumentem, proč byste neměli pořizovat péřovou zavinovačku pro své miminko to, že u něj vypěstujete alergii na peří. Tato domněnka je dnes už vyvrácená. Alergie na peří nevzniká kontaktem s peřím. Velmi malé procento dětí ji jednoduše má, ale naprostá většina dětí snáší peří úplně v pořádku. 

Jak se starat o výbavičku od Emiimio.cz píšeme v článku na blogu.

Péřová zavinovačka je vhodná do každého počasí

Nezáleží na tom v jakém ročním období se vaše miminko narodí. Péřové zavinovačky mají jednu úžasnou vlastnost – jsou termoregulační. V létě chladí a v zimě hřejí, což zajišťuje čerstvě vyčištěné a ručně drané husí peří. V zimě do zavinovačky jednoduše zabalíte celé miminko a peří mu díky svým vlastnostem pomůže se zahřátím. V létě je naopak dobré vytvořit ze zavinovačky hnízdečko a miminko do něj jen položit. Zavinovačka zajistí dobrou oporu i teplo na záda, ale nepřehřeje.

Miminkům poskytuje péřová zavinovačka zdravou oporu

Čerstvě narozená miminka jsou zvyklá ležet schoulená, stejně jako tomu bylo v děloze. Ovšem pro páteř a zdravý vývoj je potřeba, aby si zvykla ležet na zádech a nebála se být ve volném prostoru. Péřová zavinovačka poskytuje miminkům ideální oporu a podložení, aby se postupně a přirozeně ležet na zádech naučila. Navíc jim pomáhá zajistit symetrické rozložení hlavičky a zbytku těla.

 

Tradiční důvody, proč zavinovačku pro miminko pořídit

Ať už vyberete jakoukoliv zavinovačku, vždy miminku zajistí pocit bezpeční a omezený prostor, který si pamatuje z dělohy. Tím pomáhá utišit pláč a miminko uklidnit. Když přijde návštěva, hodí se zavinovačka také. Udrží miminko v teple a navíc návštěvě ulehčí chování. Když vaše miminko ze zavinovačky odroste, můžete ji použít jako hrací deku nebo třeba přikrývku do postýlky. K péřové zavinovačce můžete doladit i další výbavičku – hnízdečka, mantinely nebo deky.

Péče o péřovou zavinovačku je jednoduchá

Ať už vyberete zavinovačku v rozměru 80×80 cm nebo MAXI s rozměry 100×100 cm, vždy ji  naplníme ručně draným husím peřím v poměru 80 % draného peří a 20 % prachového peří. Starat se o zavinovačku tedy budete stejně jako o péřové duchny. Každý den je třeba ji naklepávat a větrat na čerstvém vzduchu, aby se v ní nedržela vlhkost. V létě ji můžete dát na slunce a v zimě zase na mráz. Při každém znečištění zavinovačky je třeba svléknout povlak a vyprat ho. Proto se vám bude hodit alespoň jeden náhradní.

 

Proč si vybrat zavinovačku od Emiimio

Značku Emiimio vytvořila maminka Romana pro svou dceru. Teď už z ní vyrostl e-shop s hromadou věcí pro miminka, především vybavením do postýlek, pomocníky pro maminky i oblečením pro nejmenší i trochu větší děti. Všechny výrobky šijí maminky ručně v malé lokální dílně v Nové Pace z těch nejkvalitnějších materiálů. Samozřejmě mají všechny látky atest pro děti do 3 let. Romana pečlivě vybírá materiály a vymýšlí i barevné kombinace nebo střihy. V Emiimio sázíme na kvalitu a perfektní servis pro naše klienty.

PÉŘOVÉ ZAVINOVAČKY

 

Tým Emiimio tvoří mámy. Chápeme jedinečnost každého miminka a sny každé maminky. Záleží nám na tom, abyste se u nás cítili dobře a rádi se k nám vraceli. Když vám něco vrtá hlavou, napište nám na e-mail info@emiimio.cz a také sledujte náš Facebook i Instagram.

Aby vám neutekl žádný nový článek, přihlaste se k odběru Newsletteru na našem webu a my vám dáme o novém článku vždy vědět e-mailem.

 

S respektem k vám i vašemu miminku

Romana a tým Emiimio

Zpět do obchodu