SLAVÍME 5. NAROZENINY! Sleva 15% na vše s kódem "NAROZENINY"

Jak se starat o výbavičku od Emiimio.cz

Jak se starat o výbavičku od Emiimio.cz

Možná vám jde ze všech příprav na miminko hlava kolem. Musíte si rozmyslet a sehnat tolik věcí. Někdy je velmi těžké se rozhodnout, co doopravdy potřebujete mít a co už ne. Stejně tak musíte vědět, jak se o svou výbavičku pro miminko starat, aby vám dlouho vydržela krásná a funkční. Emiimio pro vás tvoří rozmanité výbavičky ve spoustě barev. Stačí si vybrat. A protože právě probíhá Světový týden respektu k porodu 2022, zaměřili jsme tentokrát v článku na výbavičky i na to, jak se o jejich jednotlivé části starat.

 

Výbavičky byly a stále jsou jedním ze základních prvků nabídky našeho e-shopu Emiimio. V minulých článcích jste se mohli dočíst, jak značka vznikla. Pokud jste zvědaví, můžete si přečíst vše od začátku v článku 3letá cesta Emiimio k šití kvalitních výbaviček pro miminka.

 

Emiimio - sada do postýlky dots

 

Pohodlná a praktická zavinovačka je základ výbavičky

Jako úplně základní součást výbavy pro miminko má snad každá maminka pro své miminko nachystanou zavinovačku. Udržuje miminko v teple, poskytuje pocit bezpečí a také se v ní lépe chová. V Emiimio děláme hned několik druhů zavinovaček:

Ať už si vyberete jakoukoliv zavinovačku, vždy ji perte pouze při 30 °C na jemný prací program s nízkými otáčkami. Na sušičku v tomto případě zapomeňte. Rozložte ji pěkně na sušák a nechte vzduch, ať ji pomalu a přirozeně vysuší.

Pokud ji plánujete žehlit, nedělejte to. Zavinovačku můžete zlehka přejet párou, ovšem nesmíte na ni tlačit, aby se nespálila její výplň.

 

Hnízdečko do postýlky, postele i na cesty

Jednou z velmi oblíbených součástí výbavičky je oboustranné hnízdečko. Zmenší prostor v postýlce a miminku poskytuje bezpečí, jako když bylo u maminky v bříšku. Navíc ho můžete přenášet a položit třeba na gauč nebo do manželské postele. Miminku však stále zůstane důvěrně známý prostor pro klidný spánek. Když z něj miminko povyroste, stačí dole rozvázat stuhu a miminko má najednou veliký prostor pro růst.

Péče o hnízdečko je jednoduchá. Perte ho nejlépe pouze ručně a lokálně. Pokud dojde ke znečištění, vyčistěte jen dané místo teplou vodou, případně neagresivním pracím prostředkem. Použít můžete třeba žlučové mýdlo a po důkladném vymytí pracího prostředku ho dejte na sušák přirozeně uschnout. V případě většího znečistění, ho lze dát též do pračky na 30 °C a nízké otáčky. Dejte pozor, aby stuha na hnízdečku zůstala zavázaná. Hnízdečko nesmí do sušičky, ani na něj nepoužívejte žehličku.

 Emiimio - hnízdečko pro miminko

Mantinel

Bezpečí miminka je pro všechny rodiče prioritou. A tak se mantinely do dětských postýlek staly nepostradatelnou součástí výbavičky. Díky nim si miminko nestrčí ručičku nebo nožičku mezi jednotlivé tyčky postýlky a také ho ochrání, aby se o dřevěnou konstrukci postýlky neuhodilo.

Mantinely šije Emiimio ve 3 provedeních, ale i nepřeberných barevných kombinacích.

Péče o mantinely je stejná jako u zavinovaček. V pračce je perte pouze na 30 °C a vyberte šetrný prací program s nízkými otáčkami. Plochý mantinel žehlete pouze zlehka párou, aby se nespálila výplň mantinelu.

 

 

Hnízdoš do Mojžíšova koše

Znáte Mojžíšův koš? Je to ručně pletený koš z přírodních materiálů s matrací certifikovanou pro miminka. Dá se použít jako postýlka pro miminko nebo tam, kde potřebujete postýlku přenášet. Obvykle vydrží dětem až do věku kolem 6 měsíců. Záleží, jak rychle vám miminko poroste a také, kdy začne být zvědavé, sedět a stavět se.

 

Tak právě do tohoto koše šijeme v Emiimio Hnízdoš, který poskytne miminku maximální pohodlí. Jde o set prostěradla a mantinelu ve stejných barvách. Miminko se v tomto koši cítí bezpečně a spokojeně a vy ho můžete mít neustále při sobě.

 

Péče o Hnízdoš je stejná, jako u zavinovaček nebo mantinelů. Mantinelovou část můžete prát pouze na 30 °C na jemný prací program s nízkými otáčkami. Opět není možné ho žehlit ani sušit v sušičce a prostěradlo můžete samozřejmě vyžehlit a prát v pračce.

 

Emiimio - hnízdoš do mojžíšova koše

 

Kojicí a těhotenský polštář 3v1

Jak již název napovídá, použijete tento polštář především při kojení. Jenže jeho využití je doopravdy multifunkční. Hodit se vám bude už v těhotenství, krásně si v něm podložíte bříško a nohy při spaní. Když s ním nebudete zrovna kojit, můžete jeho konce sepnout k sobě a položit do něj miminko, aby na vás vidělo.

 

Kojicí polštářsnímatelný potah, který můžete prát při 30 °C na jemný prací program s nízkými otáčkami. Ani povlak ani polštář byste neměly sušit v sušičce a už vůbec ne žehlit. Vychytávkou je, když si přidáte do objednávky s polštářem i náhradní potah, pak už nikdy nebudete spěchat, aby potah rychle uschl.

 

Peřinka s ušatým polštářkem nebo deka?

V žádné postýlce, kočárku nebo Mojžíšově koši nesmí chybět krásná a teplá peřinka s ušatým polštářkem nebo deka. I když používáte zavinovačky, budete dříve nebo později potřebovat miminko přikrývat dekou nebo peřinkou. Naše peřinky jsou plněné dutým vláknem pro teplo v chladnějších dnech. Naopak lehká a přesto hřejivá minky nebo mušelínová deka se vám bude hodit jak v postýlce, tak v autosedačce.

 

Peřinky i deky můžete udržovat velmi jednoduše. Perte je při 30 °C a vyberte šetrný prací program s nízkými otáčkami. Žehlete opatrně a zlehka, též by u nich mohlo dojít ke spálení vnitřní výplně nebo minky.

 

Emiimio - kojicí polštář 3v1

 

Smyslový muchláček ušáček a dekorační balóny

Každé miminko potřebuje rozvíjet své smysly a schopnosti. Na to je ideální Smyslový muchláček ušáček ve tvaru zajíčka. Jeho jemný materiál a rozmanité výplně učí miminko vnímat svět všemi smysly. A pokud máte rádi dekorace a výbavičku v jednom stylu, najdete u nás dekorační balóny v široké paletě barev laděných ke každé výbavičce. Zavěsit ho můžete klidně nad postýlku a když budete potřebovat polštářek, balón vám hned poslouží.

 

Ani balón, ani ušáčka nemůžete sušit v sušičce nebo žehlit. Praní zapovězeno není. Perte opět při 30 °C na jemný prací program s nízkými otáčkami.

 

Emiimio - dekorační balony a smyslový muchláček ušáček

 

Sečteno, podtrženo: Péče o naše výrobky je velmi jednoduchá.

Většinu z nich můžete prát v pračce na jemný prací program s nízkými otáčkami při ždímání. Teplotu volte raději nižší, ideální je 30 °C.

Naopak žádný za našich výrobků nemůžete sušit v sušičce a žehlit pouze opatrně. Stačí, když vypranou výbavičku rozložíte na sušáku a během schnutí ji občas proklepete, aby zůstala nadýchaná.

 

Tým Emiimio tvoří mámy. Chápeme jedinečnost každého miminka a sny každé maminky. Záleží nám na tom, abyste se u nás cítili dobře a rádi se k nám vraceli. Když vám něco vrtá hlavou, napište nám na e-mail info@emiimio.cz a také sledujte náš Facebook i Instagram.

 

Aby vám neutekl žádný nový článek, přihlaste se k odběru Newsletteru na našem webu a my vám dáme o novém článku vždy vědět e-mailem.

 

S respektem k vám i vašemu miminku

Romana a tým Emiimio

Zpět do obchodu